2013-04-27

Salut för finaste Max som fyller 1 år





Min underbara syster



2013-04-25

Min Ailos

Juni är väldigt intresserad av min inhalationsapparat. Otroligt spännande med röken som kommer ur skorstenen.

Juni och jag

Juni drar hela tiden av magneten på mitt CI så att jag inte kan höra. Mamma säger nej (på skarpen) men hon låtsas ändå som om det regnar.

Utprovning av mjuk tygkorsett

Äntligen skall jag få testa en korsett i tyg. Just nu känns det som om den kommer att bli en vinnare. Konstigt bara att det skulle ta nästan 6 år. Skam den som ger sig!

2013-04-24

Ett ljus för Mio

Våra tankar finns hos Mio och hans familj.

2013-04-21

Spektramox

Spektramox heter den antibiotika som jag har just nu. Jag har krampat mera sedan vi började med den så det var bättre med intravenöst... men jag föredrar nog ändå att få vara på hemmaplan framför sjukhuset.

2013-04-20

Viktig debattartikel i DN Debatt Sthlm idag


Permis

Bye bye rummet. Hoppas vi slipper komma tillbaka hit även om du var ett av de bästa sjukhusrummen vi bott i. So long!

Sol och friskt luft i Hagaparken

Första nypan frisk luft sen i onsdags. Magiskt!

Det är viktigt att få vara fin

Idag har jag gjort mig fin i klänning och hårspännen. Det är härligt efter några långa trista dagar på sjukhuset. Och visst känner jag mig lite mer tillfreds efter att vi fixat håret och satt på nya, fina kläder.

Solen skiner också så när jag har sovit klart ska vi gå ut på en liten promenad.

2013-04-19

Lunginflammation 2013



Lunginflammation 2010



Moraxella

Varför har jag fått lunginflammation? Är det på grund av min tidigare förkylning eller kan jag ha aspirerat ner i lungorna när jag har kräkts?

Hittills har vi bara hittat en bakterie som heter Moraxella vilket är en helt vanlig bakterie som man ofta har i näsan. Om det är denna bakterie som har orsakat min lunginflammation är högst oklart. En virusodling har vi också gjort men där har vi inte fått något svar ännu.

2013-04-18

Ordning och reda

Vissa sjukhus/avdelningar fuskar med ordningen - andra gör det inte. Så här ska det se ut. Bra där Q80!

Blodgasen är försvunnen

När nålen var satt igår kväll så togs en blodgas. Svaret på denna går normalt snabbt att få men vi har fortfarande inte fått något svar trots flera efterfrågningar. Tydligen har blodgasen "försvunnit". Sköterskan kan se att en blodgas har tagits men svaret saknas. Så jävla illa. Varför ska det alltid vara så här? Även om det inte innebär någon stor fara för mig så är det ändå av princip så himla dåligt att personalen inte har någon koll. Framförallt när jag kommer in till akuten och är till synes helt uttorkad. Kasst!

Defintion blodgas Wikipedia:
Blodgas är ett blodprov man tar, i de flesta fall i handleden, för att mäta syre och koldioxidhalten i det artäriella blodet. Det artäriella blodet är det som är syresatt. Detta är av stor vikt för att bedöma lungfunktionen.

Provet speglar andningsstatusen, det vill säga hur väl syreupptagningen fungerar, och syra- bas-balansen i kroppen och är ett redskap för att kunna ge rätt behandling för patienter med svåra lungsjukdomar.

Status ok

Här på Q80 har det precis varit föräldrabyte. Pappa har åkt hem för att sova lite och mamma har kommit med nya krafter. Jag mår inte sämre än igår så det är bra men jag är ändå märkbart tagen och däckad av infektionen.

Vi inhalerar regelbundet och var åttonde timma får jag antibiotika intravenöst. Har kräkts på morgonen - ofantliga mängder slem - men annars får jag behålla både mat och vatten. Jag har åter börjat kissa som vanligt. Igår kissade jag knappt på hela dagen så jag oroade min omgivning ganska ordentligt. Röntgen visade inget vatten i lungorna så det var en stor lättnad.


2013-04-17

Äntligen sömn

Äntligen har jag kommit till ro och somnat. Guld att jag har med mig min egen kudde. Vi ska snart få flytta in på Q80 och påbörja intravenös antibiotikabehandling.

CRP ca 200.

Narkosen grym som vanligt

I ett nafs var nålen på plats och alla nödvändiga prover tagna. Imponerande!

Lunginflammation

Nu kom svaret på röntgen och det är lunginflammation. Vi blir inlagda men vilken avdelning är ännu oklart eftersom det verkar vara fullt överallt. Snart skall nål sättas av narkosen. Sköterskorna på akuten har som vanligt redan provat, misslyckats och därmed förstört mitt bästa kärl. Historien upprepar sig.

Röntgen



Lunginflammation på G

Sitter hos min duktiga doktor på Lidingö sjukhus. Hade tid idag för att ta ett nytt CRP. Jag har nämligen blivit superförkyld och vi var här igår för en koll. Då hade jag röda öron, röd hals, lite rossel och CRP på 20. Kan vara virus eller en tuffare infektion på G.

Under eftermiddagen igår blev jag sämre, kramperna lite tuffare och febern steg ytterligare. Skönt att vi hade bokat tid för uppföljning idag eftersom mamma och pappa anar en begynnande lunginflammation.

Nu ligger mitt CRP på 125. Andningsfrekvensen ligger runt 35 och pulsen på 160. Strax ska jag ta diverse odlingar och lungröntgen ska bokas in. Sen börjar jag äta antibiotika, Spectramox.

2013-04-09

Nytt ståskal

Dags för Olmed idag och nytt ståskal. Syrran hängde med igen så det var kul. Den här gången gipsade vi inte utan Olmed-tjejerna ska försöka modellera ståskalet digitalt istället - med hjälp av en massa olika mått. Så de mätte mig på bredden och tvären, höjden och längden. Spännande! Hoppas det blir bra.

Sen diskuterade vi min nya korsett också som tyvärr inte blev så lyckad. Den här gången heller. Äntligen ska vi försöka göra en i tyg istället. Dessa görs tydligen på Olmed vid SÖS och vi hoppas få en ny tid för detta så snart som det går. Med det är väldigt svårt att få tider för att de har mycket att göra och är underbemannade. Vi håller tummarna!