2011-08-15

Trimetoprim

I tordags ringde doktorn från Visby lasarett. Hon berättade att hon kontaktat en urolog på ALB (Astrid Lindgrens Barnsjukhus) som vi ska få träffa när vi är tillbaka i Stockholm. En urolog är expert på urinorgan. Urologen skall titta närmare på min urinblåsa och undersöka min urintömning mera noggrannt. Doktorn har redan skickat en remiss så förhoppningsvis blir vi kallade i slutet av augusti eller början av september. Tills vidare tycker urologen att jag skall stå på en liten daglig dos av antibiotika för att förebygga nya urinvägsinfektioner. Detta femte antibiotika heter Trimetoprim och verkar effektivt på många olika bakterier.



Ännu en doktor. Ännu en specialist. Det är bra men det börjar bli många olika nu. Sedan tidigare har jag kontakt med neurolog, gastrolog, ögonläkare, öronläkare, CI-läkare, leverdoktor, nefrolog, endokrinolog, blodläkare, genetiker. Lägg därtill alla läkarkontakter som alltid är olika och nya vid varje ny sjukhuskontakt samt diverse kirurger och narkosläkare som jag mött genom årens lopp. Vi lägger urolog till listan och ser fram emot detta möte. Förhoppningsvis kan urologen hjälpa mamma och pappa med att lura ut vad som stör mig så att jag kan må bättre.

2011-08-13

Farmors kofta



Farmor har stickat och stickat. Idag blev den äntligen klar. En fantastisk kofta i den finaste merinoull. Tusen tack - jag älskar den!

Grattis mamma 35 år



Melker, Alma och jag


2011-08-10

Bladder scan



Trots alla antibiotikakurer så fortsätter mina besvär så nu är vi på sjukhuset igen. Urinprov lämnas. Urinodling skickad. Undersökning av doktorn. Bladder scan - ett slags utraljud av urinblåsan. Undersökningen gjordes efter att jag kissat och visar att jag inte riktigt tömmer blåsan ordentligt. Sköterskan hjälpte mig tömma blåsan med hjälp av kateter och fick ut en hel deciliter. Så skönt! Det var som att ta någon form av drog. Jag såg helt hög ut efteråt och somnade som en stock. Tack säger jag... det där gör jag gärna om.

2011-08-06

Tupplur i skuggan

2011-08-05

Cedax


Never ending story. Urinvägsinfektionen vill inte ge med sig. Nya urinodlingen visar på nya baciller - Enterobacter. Dags för antibiotika nr. 4. Håll tummarna för mig nu.

2011-08-04

Familjemiddag på Pighuset




2011-08-03

Familjen Schylander på besök



2011-08-02

Nya stolen i nya bilen

2011-08-01

Katta och jag


Fin kväll hos familjen Jupiter