2011-07-31

Namnsdagstårtan


Freja Elin Anna Hilda


Grattis till mig också. Ikväll har mamma och jag ätit middag med mormor och morfar. Till efterrätt fick vi namnsdagstårta. Tack fina mormor.

Elindagen



Mamma har namnsdag. Pappa bjuder på namnsdagslunch i Herrvik.

Amoxicillin Mylan


Förhoppningsvis tredje gången gillt. 5 ml morgon och kväll. Nu kör vi.

Assistent sökes

Arbetsort: Ljugarn, Gotland
Varaktighet: 1 månad
Tillträde: omgående

Maila till: elin@bergner.nu

2011-07-30

Lite mer avslappnad...

Middag på Björkvallen

Kul med studsmatta!

Melker, Mikaela, morfar, morbror Johan, mormor och jag.

Alma, mormor och jag.

Melker, mamma och jag.

Alma och jag. Kind mot kind är mysigt.

Furadantin

Bactrim (vars verksamma substanser heter Sulfametoxazol och Trimetoprim) byttes ut mot ett annat preparat Furadantin. Furadantins verksamma ämne heter Nitrofurantoin. Furadantinen tycks till skillnad mot Bactrim haft en viss påverkan och jag är inte lika besvärad när jag skall kissa idag.


Däremot så mår jag otroligt illa efter medicinering och kräks. Dessutom har fortfarande feber och känner mig vissen. Efter en första telefonrådgivning med Huddinge sjukhus på igår morse så fick vi rådet att ta ny dos ifall jag kräks inom en timma. Vid kvällsdoseringen igår kräktes jag igen. Fick ny dos. Kräktes igen. Båda gångerna inom en halvtimma. Vad göra nu? Detta blir givetvis ett problem då jag inte bör ta dubbla doser gång efter annan.

Efter ytterligare en telefonrådgivning sent igår kväll med en jourläkare hos sjukvårdsrådgivningen så har vi nu beslutat att sätta ut Furadantin och prova ett tredje preparat som innehåller ett annat verksamt ämne. Doktorn ringde in receptet i morse och mormor är nu i Hemse för att hämta ut medicinen till mig.

Hoppas hoppas hoppas att detta kommer att gå bra nu.

2011-07-27

Enterococcus faecalis

Egentligen skulle doktorn ringa oss imorgon. Mamma kunde dock inte vänta eftersom mina symptom inte blivit lindrigare - trots 5 doser Bactrim. När vi ringde fick vi veta att provsvaret på urinodlingen kommit. Enterococcus faecalis - så heter bakterierna. Bactrim kan säkert hjälpa mot dessa men doktorn vill ändå byta till ett annat preparat med smalare verkningsområde. På så sätt kan eventuella biverkningar bli färre. Jag hoppas att den nya medicinen ger snabbt resultat så att jag snart kan få kissa i lugn och ro igen.


Lite kuriosa om Enterococcus faecalis:

Enterokocker (Enterococcus faecalis och Enterococcus faecium tillsammans med flera mindre medicinskt intressanta enterokocker) är grampositiva kocker som naturligt förekommer i den normala tarmenfloran och därmed ofta i perineum och uretra. I huvudsak är enterokocker ganska harmlösa bakterier som dock ibland orsakar kolonisation av sår, KAD, centrala katetrar, mm. Mest besvär orsakar de i samband med kolonisation/infektion av främmande material (kärlgrafter, hjärtklaffar mm).


Enterokocker och antibiotikaresistens. Enterokocker är naturligt resistenta bl a mot cefalosporiner och aminoglykosider. Med tiden har nya resistensmekanismer drabbat enterokockerna: glykopeptidresistens, kinolonresistens, trimetoprimresistens och höggradig aminoglykosidresistens. E. faecalis har som första streptokock utvecklat resistens mot ampicillin genom förvärv av betalaktamas från stafylokocker, dock ännu ej i Sverige.

2011-07-25

Bactrim

Senaste tiden har varit lite kinkig. Någonting har stört mig och det har de flesta omkring mig märkt. Som tur är så kan jag tydligt visa när något är fel med hjälp av minspel och kroppsspråk.



Jag är besvärad när jag ska kissa. Jag har mer och högre feber än normalt. Jag är allmänt hängig, trött och lite loj. För ett par veckor sen så åkte jag och mamma in till Visby Lasarett med ett urinprov för att checka av att det inte är urinvägsinfektion. Jag hade alla klassiska symptom men stickan visade inget och sköterskorna vägrade skicka provet på odling eftersom det varken fanns orsak till detta (stickan var ju ren) eller någon ordinerande doktor. Regler är regler - men som vi kan hata dessa ibland. Vi åkte hem och problemen har fortsatt och symptomen blivit än värre.



Efter konsultation med Nefrologen på Huddinge sjukhus idag så åkte jag och mamma in igen med ett nytt urinprov. Doktorn var väldigt bestämd och lät bekymrad när sköterskorna låtit bli att skicka provet på odling senast vi var där. Provet skall alltid, alltid, alltid skickas på odling sa doktorn. Det är bara att åka in till sjukhuset igen. Idag visade stickan 3+ på leukocyter vilket indikerar att något är galet. Urinprovet är nu skickat på odling och jag har äntligen fått antibiotika. För säkerhets skull har jag fått en antibiotika med "lite mer tryck i" ifall infektionen har hunnit leta sig högre upp mot njurarna.

Lisen & jag


Min kompis Lisen är så snäll mot mig. Så fort hon får tillfälle så står hon vid min sida och klappar på mig mjukt och försiktigt.

2011-07-18

Mom-momma Anna 90 år




Krönika på 1177.se

Några av alla de underbara människor som vi mött under åren som gått är Honungspojken och hans familj. Honungspojken har en blogg precis som jag. För en tid sedan fick Honungspojkens mamma en förfrågan om att skriva en krönika på 1177.se. Nu har hon skrivit en underbart vacker text som så väl beskriver hur det blir "När det inte blir som man tänkt sig".

Följ länken och läs den du med:
http://www.1177.se/Orebrolan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Foraldraskap/Kronika-Nar-det-inte-blir-som-man-har-tankt-sig/

2011-07-14

Vilda vågor


Morgonpromenad längs vattnet till hamnen och tillbaka. Härligt! Vi försöker göra det så ofta som mamma och pappa hinner. Idag var det väldigt friskt. Nästan som en höststorm mitt i sommaren.

2011-07-09

Jag fick en plats på förstasidan


samt sidan 26-27
och sidan 28.

2011-07-08

Min kusin Alma & jag

2011-07-07

Strandraggarna


Vad kan väl vara bättre än ett varmt bad i kvällssolen med efterföljande mys på stranden.

Min nya gunga


Äntligen har vi hittat en begagnad gunga till mig på Blocket. Att köpa handikappanpassade saker är ofta väldigt dyrt så det är bra när man kan komma över något begagnat. Nu gungar jag gott under skuggan från Frejaträdet ( trädet som mamma och pappa planterade när jag fyllde 1 år).