2010-10-28

Nu flyger vi till Barcelona

... och träffar dr. Martinez och familjen Jinright. Tjohooo vad roligt att få träffa Jackson igen.

2010-10-25

Peter Hopkins

Ikväll grep verkligheten tag i oss med ett ryck.
Alla våra tankar går just nu till Peter Hopkins och hans familj i USA. Peter Hopkins led av samma hemska sjukdom som jag och han skulle snart ha fyllt 4 år. Vi fick precis veta att han åkt till sjukhuset i lördags men att han inte klarade det hela vägen hem denna gång. Igår orkade inte hans lilla kropp längre, men vi vet ännu inte vad som hänt.

Vi gråter med familjen Hopkins.

Pizza i Puerto Banus

... för alla utom mig. Själv ska jag festa på havregrynsgröt alldeles strax.

2010-10-24

Mellis i solen


Idag bjöds det på färsk mango. Smaskensgott!

Cool i pappas brillor


2010-10-19

Vad menar pappa nu egentligen?


2010-10-18

Så länge det blåser är i alla fall jag nöjd...


Vågornas brus kan vara sövande




Jag, vinden & Atlanten


2010-10-17

2010-10-05

Minnesresan

Som ni redan vet har vi länge letat efter nya nattassistenter inför hösten. Att hitta rätt person/-er är inte lätt. Personen måste ha erfarenheter, rätt inställning och dessutom fungera tillsammans med oss. Att lära sig leva med assistenter i hemmet är verkligen inte enkelt och jag tror inte heller att det är lätt att arbeta som assistent i någons hem. Att trivas måste vara ömsesidigt.

Den här gången valde vi att se bristen på nattassistenter som en möjlighet istället för att se den som ett problem. Låta valet ta tid - låta det bli rätt från början. Och medan vi väntar så får vi en möjlighet att göra något tillsammans - bara vi tre. Kanske en resa? Just nu är vi ju faktiskt inte någons arbetsplats - kanske ska vi helt enkelt passa på och bo utomlands en månad eller så. Orkar vi? tänkte vi först... hemma har vi åtminstone hjälp i form av dagis under dagtid. Tänk om det bara blir en trött och sur resa? Ja, så kan det ju bli men är det något som vi har lärt oss under åren som gått så är det hjärnans förmåga att sortera ut bra minnen. Dom fina minnena kommer att bli dom starkaste och det jobbiga kommer snabbt att suddas bort. Dom fina stunderna kommer sedan alltid att finnas med oss - hela livet. Valet blev genast enkelt, vi gör en minnesresa! Pappa sonderade på Internet och hittade via Blocket ett bekvämt och billigt boende precis vid vattnet i södra Spanien. Så här sitter vi nu...


... lever livet lite enklare och lite varmare än vanligt. Vi har också hyrt en bil så att vi kan ut och se lite mera än bara byn, La Cala de Mijas, där vi bor.
Jag njuter av bilfärd längs med motorvägen AP-7.

Vi trivs jättebra. Huset har alla bekvämligheter som vi behöver och det ligger vackert vid havet och stranden. Tyvärr går motorvägen A-7 precis bakom huset. Det är väldigt tröttsamt av att ha buller och trafik runt omkring sig dygnet runt. Det var nog därför huset var så billigt att hyra.
;)
Hur som helst så trivs vi jättebra och vi är glada över att vi tog beslutet att åka hit. Mamma och pappa delar på nätterna och visst börjar tröttheten bli påtalande - både mamma och pappa är nog allt lite surare än vanligt. Men det är OK för vi vet att det är så här det är, vi måste bara hitta bra sätt att hantera det. Vi måste se fördelarna. Ta till vara på dom ljusa stunderna. Vi försöker alla att orka så mycket som möjligt och mormor och morfar är här just nu för att försöka hjälpa till lite - så gott som dom kan. Hjälp i form av markservice är alltid varmt välkommen och det betyder mycket för oss. Hjälp att städa, laga mat, diska, tvätta etc. Dessutom är sällskapet väldigt trevligt naturligtvis.

Hittills har vi varit på utflykt till Marbella, Puerto Banus och Mijas.
Lyxyachter i Puerto Banus.

Marbella hade en härlig strandpromenad att promenera längs med, Puerto Banus otroliga båtar att titta på men Mijas var nog allra finast. Mijas är en vacker bergsby med ett pärlband av små fina butiker och härliga restauranger. Utsikten från byn är slående vacker och stämningen är lugn och harmonisk. Ingen motorväg här inte!
;)
Mijas kan vi verkligen varmt rekommendera.

Utsidan av tjurfäktningsarenan i Mijas.


Jag, mamma och Mijas pampiga utsikt. Mormor i bakgrunden.